Sistemele Antiefractie si de Alarma – Un Lux Necesar

Cei care locuiesc la case in oras sau in afara orasului, in locuri predispuse efractiei, se gandesc din ce in ce mai des la achizitionarea unui sistem de securitate ca sa le aduca un alt nivel de securitate si siguranta, sa se simta in siguranta in propria casa.

Dar, cum aceste sisteme de securitate sunt considerate un lux, datorita preturilor de achizitionare, multi renunta la idee. Nimic mai gresit. Din fericire, puteti gasi multe sisteme de securitate destul de accesibile, capabile sa va indeplineasca dorintele. Instalarea si monitorizarea unui sistem de securitate este un mod eficient de a-ti proteja locuinta 24 de ore, 7 zile pe saptamana, chiar daca esti acasa sau nu.

In cateva cuvinte, instalarea si monitorizarea unui astfel de sistem sunt echivalente cu prezenta unui agent de paza in locuinta ta. De asemenea, pe langa diminuarea riscurilor, puteti sa aveti si o reducere a primei de asigurare a locuintei. Dupa cum puteti vedea, in timp, costurile instalarii si monotorizarii unui sistem de securitate se amortizeaza.

Inainte sa va hotarati sa achizitionati un sistem de securitate si de alarma, trebuie sa intelegeti ce inseamna un astfel de sistem si care sunt componenetele cheie. Asadar, un sistem de alarma este format din centrala de efractie, detectoarele care sunt instalate in anumite locatii cheie din locuinte, locatii vulnerabile precum usi sau ferestre, o tastatura, contacte magnetice, sirene si telecomanda.

Cand un strain incearca sa intre in locuinta protejata de sistemul de alarma si forteaza o intrare protejata cu detectori, alarma se declanseaza, alertand proprietarii. In acelasi timp, centralele pot fi conectate prin GPRS sau linie telefonica, pentru a fi monotrizate de la distanta de proprietar sau de un dispecerat de paza si protectie.

Centralele sunt diferite. O diferenta majora este data de capacitatea fiecaruia de a controla diferit anumite zone. Unele centrale nu permit lucrul pe grupuri si parohii, in timp ce altele se concentreaza pe arii independente. Acestea se numesc partionabile si sunt recomandate in cazul in care iti doresti o alarmare perimetrala, care functioneaza atunci cand celelale zone au fost deconectate. Cu ajutorul acestui tip de sistem de securitate, poti sa te misti prin casa fara a fi detectat de propriul sistem de alarma.

In ceea ce priveste senzorii sau detectorii, si aici gasim mai multe tipuri. Exista senzori care vizeaza spatiul curpins intre poarta de la intrare si cladire. Apoi, avem senzori magnetici care monotorizeaza usile de acces in cladire. Ferestrele sunt monotorizate cu ajutorul senzorilor de geam spart. Urmatorii senzori sunt cei care detecteaza o prezenta in spatiul interior al cladirii, unde alarma este functionala.

Armarea si dezarmarea sistemelor de securitate se poate face prin telecomanda sau prin introducerea unui cod de la o tastatura. Acest proces se poate face de la distanta, prin intermediul telefonului mobil, sau din locuinta, direct de la centrala.

Pentru a alege un sistem de alarma optim pentru nevoile tale, trebuie sa iei in calcul tipul si suprafata locuintei, dar si necesitatiile reale de protectie, deoarece investitia trebuie amortizata, si nu trebuie sa depaseasca in nici un caz bunurile materiale din spatiul protejat.

Lasă un comentariu